Tlakové hrnce – vařte rychleji a úsporněji

Tlakové hrnce si jistě všichni pamatujeme hlavně z babiččiny kuchyně. Hospodyňky v dřívější době ale papiňáky v oblibě moc neměli a to především z důvodu nespolehlivého materiálu v podobě hliníku a zároveň bídného systému pojistek těchto hrnců. Určitě už jste někdy zaslechly příhody o omáčce po celé kuchyni.

V dnešní době už tyto obavy můžete s klidem hodit za hlavu. Tlakové hrnce jsou vyráběny z nerezavějící oceli se sendvičovým dnem, úchyty a rukojeti jsou z vysoce odolného plastu a především nabízí několik spolehlivých pojistek.

Vaření v tlakovém hrnci šetří váš čas a tudíž i peníze. Díky vysokému tlaku dosáhnete vyšších teplot varu a potraviny jsou uvařené rychleji se zachováním nutričních hodnot a vitamínů. Při výběru tlakového hrnce se určitě vyplatí investovat do kvalitních výrobků. Většina papiňáků je vhodná na všechny typy sporáků i na indukci. Pokud tedy rádi a často vaříte, přesvědčte se i vy o výhodách, které tyto hrnce nabízí